Foto ANP

Zwervende kinderboeken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Lezen is hartstikke leuk, maar dan moet je wel een boek hebben. Dat kun je natuurlijk gratis lenen in de bibliotheek, maar niet iedereen woont daarbij in de buurt. Daarom is het vandaag Nationale Kinderzwerfboekdag!

Een zwerfboek blijft niet bij één eigenaar in de kast staan, maar reist door het hele land. Elk kind dat het boek tegenkomt mag het mee naar huis nemen om te lezen. Zodra het uit is, moet je het weer ergens anders achterlaten. Bijvoorbeeld op school, in het zwembad, bij de tandarts of in de trein. Zo kunnen veel meer kinderen genieten van hetzelfde verhaal.

Code
Op elk zwerfboek zit een sticker met een code. Hiermee kun je op Kinderzwerfboek.nl zien welke tocht het boek al heeft gemaakt. Daar kun je ook zelf invullen dat het bij jou is geweest en wat jij van het verhaal vond. Heb je zelf nog een boek op je kamer dat je niet meer leest? Dan kun je die ook laten zwerven. Op de website van het Kinderzwerfboek kun je stickers bestellen.

Kinderzwerfboekdag
Vandaag is het Nationale Kinderzwerfboekdag en gaan er extra veel boeken op zwerftocht. Met TukTuk-wagentjes wil de organisatie meer dan honderdduizend boeken door heel Nederland verspreiden. Jonge boekenwurmen helpen hen daarbij, omdat zij weten wat de beste vindplekken zijn.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Maar ze kunnen ook stelen. Oeps Duimomhoog Juichen Duimomlaag Rentweg Vraagtzichaf

ik heb duizende boeken maar ik doe er geen een weg Duimomhoog Juichen Juichen

Ik heb nog honderden boeken die ik wil laten zwerven

Interesting point of view. Wondering what you think of its implication on society as a whole though? People obviously get frustrated when it begins to affect them locally. Ill be around soon to check out your response.
[url=http://boysofthehock.com/sunglasses01.php?outdoor-kleding/sportbril/oakl... - Sportbrillen en zonnebrillen van Oakley bij CAMPZ[/url]
Oakley - Sportbrillen en zonnebrillen van Oakley bij CAMPZ

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.