Yang Liwei

Astronaut hoort rare geluiden in de ruimte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De Chinese astronaut Yang Liwei heeft tijdens zijn vijf ruimtereizen een paar keer erg rare geluiden gehoord. Waren het klopgeesten of ruimtewezens? Of was er gewoon iets met de raket aan de hand?

Yang Liwei (51) is in China een heel bekende astronaut. Maar hij gaat bijna met pensioen. Daarom gaf hij maandag op de Chinese televisie een interview waarin hij van alles vertelde over zijn reizen door de ruimte.

Heel hard geklop

Hij vertelde dat hij vooral verbaasd was over onverklaarbare geluiden die hij soms gehoord had. ‘Het leek soms wel alsof er iemand vanaf buiten heel hard op de raket aan het kloppen was.'

'Een beetje alsof iemand met een grote houten hamer op een ijzeren emmer ramt. Het geluid verdween dan meestal weer net zo plotseling als het kwam’, zo vertelde hij.

Ruimtewezens

Als Yang Liwei dan door een van de raampjes naar buiten keek om te zien waar het geluid vandaan kwam, was er nooit iets te zien. Hij vertelde dat hij het geluid tijdens meerdere reizen heeft gehoord. Zijn collega's ook.

Niemand heeft een verklaring voor het mysterieuze geluid, ook de technici niet met wie hij na terugkomst overlegde.  

Geen ruimtewezen

Yang Liwei gelooft zelf niet echt dat er ruimtewezens op zijn raket hebben geklopt. Hij hoopt dat er ooit nog een ‘gewone’ technische verklaring voor gevonden wordt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Echt super raar en ook een beetje eng Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps