Banaan met eetbare schil

Banaan met eetbare schil

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Houd je van bananen? Dan heb je geluk, want in Japan is nu een banaan gekweekt die je hélemaal op kunt eten. Met schil en al.

De Mongee-banaan is gekweekt door een bedrijf in Japan. 'Mongee' betekent ongelooflijk of super. De techniek om deze superbananen te kweken heet 'bevries en ontdooi'. De Mongee-bananenplant groeit niet in tropische temperaturen, maar in de vrieskou. De plant wordt eerst bevroren bij een temperatuur van - 60 graden. Daarna worden de bananenplanten ontdooid.

Zoet

De plotselinge temperatuurswisseling zorgt ervoor dat de bananenplanten heel snel groeien. Daardoor krijgen deze bananen een zoetere smaak dan gewone. En door deze 'bevries en ontdooi-techniek' gebeurt er nóg iets: de schil wordt héél zacht en dun. En daarom is-ie dus eetbaar. 

Gezond

Maar waarom zou je de schil van een banaan eigenlijk willen eten? Nou, omdat die heel gezond is, zegt de Japanse kweker. Er zitten allemaal gezonde stoffen in, zoals vitamine B6 en magnesium. Volgens het bedrijf zijn bij het kweken van Mongee-bananen ook geen chemische middelen tegen insecten en ziektes nodig.

Duur

Omdat er nog maar tien Mongee-bananen per week verkocht worden, is de superbanaan een bezienswaardigheid. Je kunt 'm alleen kopen in een winkel in de Japanse stad Okayama. Mensen komen vanuit allerlei plekken naar de stad om de zeldzame vrucht te bewonderen.

Een testpanel van een Japanse website heeft de banaan geproefd. Ze schrijven dat de superbanaan inderdaad heel zoet is, maar dat de schil niet echt veel smaak heeft. Goedkoop is-ie trouwens ook niet. Een losse banaan kost 648 yen, dat is bijna vijf euro!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: De superbanaan komt eraan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat hoeft eigelijk niet je kan ook gewoon de binnenkant opeten meschien is het welwel gif of is het gemaakt van iets dat gevaarlijk is

Grappig en cool Duimomhoog

raar XD maar leuk wil ik wel proberen Blij Juichen Oeps Rentweg Duimomhoog Vraagtzichaf Blij Duimomlaag Juichen

IK HOU NIET VAN BANANEN Oeps

oeh I love bananas maar is die schil niet gemaakt van gif ofzo Vraagtzichaf ik weet niet of ik hem wil proberen

ps wie kijkt helemaal het einde als je niet kijkt het is SUPER leuk het is op rtl4 op maandag om 20:30.

kijken dus

Duimomlaag je kan normaal de schill ook eten aleen is het niet altijd zo lekker

banaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.