Foto: Rocket Road

Bedrijf maakt jasje voor robotarm

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In Japan nemen robots steeds meer taken over. Denk aan het schilderen, spullen verpakken of het in elkaar zetten van onderdelen. Handig? Zeker. Maar echt gezellig wordt het er niet op in de fabrieken. Een Japans bedrijf wist daar wel wat op: robotkleren! Hun nieuwste ontwerp is een jasje voor robotarmen.

Zet een hoop robotarmen naast elkaar, en je werkplek wordt er niet vrolijker van. Want al die robots zien er precies hetzelfde uit. Er is er geen een wat dikker, dunner of langer. Laat staan dat er een paars haar of opvallende wenkbrauwen heeft. Hartstikke grauw en saai dus.

Foto: Rocket Road

Robotjasje
En dus bedacht het Japanse bedrijf Rocket Road robotkleding. Speciaal voor robotarmen is er nu een fris jasje op de markt. Een stuk stof erover en klaar is Kees? Vergeet het maar. Deze jasjes kunnen stofdicht, antibacterieel, waterafstotend en hittebestendig worden gemaakt. En ze zijn te koop in wel veertig kleuren. 

Foto: Rocket Road

Kleur in de fabriek

Zo zijn deze hardwerkende armen niet alleen beter beschermd tegen stof, butsen, deuken of de zon. Ze zien er ook iets menselijker uit. Of nou ja, in ieder geval wat afwisselender.

Anderen lazen ook: Steeds meer robots aan het werk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook