Foto: Shutterstock

Boef met stijl meldt zich met heli bij politie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een gezochte boef in Nieuw-Zeeland kwam gisteren in stijl aan op het politiebureau. De man, die weken verstopt had gezeten in afgelegen gebied, vond dat de tijd rijp was om zichzelf over te geven. Maar hij maakte er wel iets spectaculairs van. Hij vloog met een gehuurde helikopter naar het bureau.

Vijf weken had de man, James Bryant, zichzelf verstopt in een klein dorpje. Daar had hij het prima naar zijn zin. 'Oh man, het was echt heel leuk. Ik heb veel yoga gedaan. Je kan het niet echt zien aan mijn lichaam, maar het was best leuk', zei hij tegen lokale media.

Oesters en champagne

Toch vond Bryant, die werd gezocht voor onder meer wapenbezit, dat hij zo niet langer door kon. Hij zocht een advocaat, waarmee hij naar een luxe restaurant ging. Daar lunchten ze met oesters en champagne. Volgens Bryant was het zijn 'eerste fatsoenlijke maaltijd in weken'. 

Aankomst in stijl

De advocaat regelde met de politie dat de gezochte man vreedzaam opgepakt zou worden. Ze huurden een helikopter en toen de lunch erin zat, vloog het stel daarmee naar een Nieuw-Zeelands politiebureau. De voortvluchtige man zou de helikoptervlucht zelf hebben betaald, omdat hij 'in stijl' wilde aankomen. Bryant werd daarna zonder problemen gearresteerd.

Anderen lazen ook: Dief steelt auto, brengt kind terug

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook