Foto: MyBaggage

Brits bedrijf verkoopt fles met de geur van thuis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Door de coronamaatregelen zijn sommige mensen lang niet meer in hun thuisland geweest. Om Britten die overzee wonen een hart onder de riem te steken heeft het bedrijf My Baggage iets bedacht…. een fles met de geur van thuis.

De flesjes bestaan in vier verschillende geuren: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Volgens het bedrijf hebben mensen die het product openen meteen het gevoel dat ze in een van deze landen zijn. Aan de flesjes gebakken lucht hangt wel een prijskaartje: voor omgerekend 28 euro haal je de thuisgeur in huis.

Geur van de metro

Volgens My Baggage vliegen de luchtjes als warme broodjes over de toonbank. Mensen willen er vooral vrienden of familie die in het buitenland wonen ermee verrassen. Ook worden er steeds vaker verzoekjes gedaan. Zo stopte het bedrijf ook de geur van een berg in Wales in het flesje en dan de metro in Londen.

Corona-geurkaars

Het Britse bedrijf is niet de enige die met geur inspeelt op de coronacrisis. Het kaarsenbedrijf Flaming Crap verkoopt geurkaarsen die ruiken naar ontsmettingsmiddel, bananenbrood, houtige doe-het-zelf-luchtjes en Netflix-series. En sinds kort zijn er mondkapjes waaraan een luchtje zit. Het bedrijf Hormel verkoopt exemplare die ruiken naar gebakken spek...

Waar ruikt voor jou de geur van thuis naar?

Anderen lazen ook: Mondkapjes met spekgeur.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook