Appels in de lucht

Britse politie zoekt mysterieuze fruitgooier

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Politie in het zuiden van Groot-Brittannië is op zoek naar een mysterieuze fruitgooier. Meerdere mensen zijn vanuit het niets bekogeld met een tomaat of appel.

De reeks aanvallen van de mysterieuze fruitgooier begon op woensdagavond 12 april. Een voetganger kreeg om half acht opeens een appel in het gezicht en raakte daardoor lichtgewond.

Tomaten en appels

In de dagen erna zijn er nog minstens zes mensen geraakt door een stuk groente of fruit of een onbekend voorwerp. Vooral tomaten en appels werden door de fruitgooier als wapen gebruikt. Een van de slachtoffers hield daar zelfs een gebroken jukbeen aan over.

Duur wapen

Dat er met tomaten wordt gegooid is opvallend. Groot-Brittannië koopt vooral veel tomaten uit Spanje en Marokko. Door slechte oogsten zijn er veel minder tomaten te koop en zijn ze duurder dan normaal. In sommige Britse supermarkten mogen klanten nu niet meer dan drie tomaten per persoon kopen.

Rijdende fruitgooier

De politie is op zoek naar de dader. Agenten praten met buurtbewoners van de aanvalsplekken en vragen of mensen video-opnames van die plekken willen delen. Zo hopen ze het kenteken van de fruitgooier te ontdekken. Ze denken dat de dader het fruit vanuit een rijdende auto heeft gegooid. Tot nu toe heeft het politie-onderzoek nog geen vruchten afgeworpen. Er is nog niemand opgepakt.

Anderen lazen ook: Filmpje: gevecht met sinaasappels in Italië

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook