geldfabriek gouden munten

Brutale boeven beroven Mexicaanse geldfabriek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

1567. Zoveel gouden munten namen twee boeven dinsdag mee uit de geldfabriek van de Mexicaanse regering. De buit: omgerekend zo'n 1,8 miljoen euro.

Volgens de politie van Mexico-Stad braken twee mensen in bij het gebouw. Eerst werkten ze een bewaker van de muntenfabriek in Mexico-Stad tegen de grond. Daarna konden ze zo doorlopen naar de openstaande kluis. De buit: omgerekend zo’n 1,8 miljoen euro. Die namen ze in een rugzak mee naar buiten.

Verzamelaars

De munten zijn van een speciale soort (niet op de foto hierboven). Aan de ene kant is het wapen van Mexico te zien, met een adelaar bovenop een cactus. Op de andere kant staat het monument van de hoofdstad. De munten, die populair zijn bij verzamelaars, zijn van ongeveer 90% goud.

Hulp

Volgens Mexicaanse kranten kan het niet anders dan dat de overvallers hulp hebben gehad van medewerkers van de geldfabriek. Veel mensen denken ook dat de schurken iéts te veel afleveringen gekeken hebben van de populaire Netflix-serie La Casa de Papel, waarin een groep dieven een Spaanse geldfabriek overvalt. Maar met één verschil: de show-schurken hadden het niet op munten, maar op briefgeld gemunt.

Anderen lazen ook: Boef springt met zak vol geld in water.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind kidsweek heel leuk Duimomhoog Juichen Het is een fantastisch media

La casa de papel is leuk

echt niet normaal die boeven dat ze dat durven Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.