Oud zilver

Burgemeester krijgt ketting van oude vorken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

De burgemeester van Altena krijgt straks een heel bijzondere ambtsketen. De ketting wordt namelijk gemaakt van oude zilveren voorwerpen van inwoners van de gemeente.

Altena is een nieuwe gemeente in Noord-Brabant. Daarom heeft de burgemeester nog geen ambtsketen, die grote ketting van zilver waaraan je elke burgemeester herkent. Om de ambtsketen te maken, wil de gemeente oud zilver omsmelten. De burgemeester vroeg of inwoners daarom oude zilveren voorwerpen wilden geven.

Acht kilo zilver

En dat deden ze. De gemeente kreeg ongeveer acht kilo aan lepels, vorken, messen, servetringen, munten en sieraden. Alle inwoners die aan de actie meededen krijgen een certificaat. Op 2 juli zal de burgemeester de nieuwe ambtsketen voor het eerst dragen. Altena is trouwens niet de eerste gemeente met een gerecyclede burgemeestersketting. Ook de burgemeester van de Ronde Venen draagt er een.

Anderen lazen ook: Amsterdam eert oud-burgemeester met koekje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook