Foto Ed Pratt

De wereld rond op één wiel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Avontuur! Daar had de Britse Ed Pratt (21) veel behoefte aan toen hij zijn eindexamen gehaald had. En dus vertrok hij op 14 maart 2015 voor een rondje om de wereld. Op één wiel. Deze zomer kwam hij aan. Ruim een jaar later dan gepland.

Pratt trapte van Europa via het Midden-Oosten naar Azië. Daarna reed hij dwars door Australië en Nieuw-Zeeland. Vervolgens kwam hij via een tocht door Amerika weer in Engeland terecht. De finish was in zijn eigen woonplaats Somerset. Ed heeft in ruim drie jaar tijd  33.000 kilometer afgelegd op zijn eenwieler. Hij is de eerste persoon die ooit zoiets geflikt heeft.

Schooltassen 

Pratts eenwieler was speciaal voor de wereldreis een beetje verbouwd door zijn handige opa. Die maakte een extra stang waar de avonturier zijn twee fietstassen aan kon hangen. Met het avontuur haalde hij geld op voor kinderen die niet naar school kunnen. In totaal zamelde hij 300.000 euro in. Daardoor krijgen straks meer dan vijftienduizend kinderen in arme landen een tas met alle schoolspullen die ze nodig hebben.

Anderen lazen ook: Man loopt meer ondersteboven dan rechtop.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Duimomhoog bizar dat hij dat doet! Ik kan niet eens op een eenwieler fietsen! Ook goed voor alle vijftienduizend kinderen.

gameeeee

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps