Deens nieuws in het Nederlands

Deens journaal even in het Nederlands

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

‘Høh, wåt?’ Een deel van het Deense journaal werd donderdag in het Nederlands gepresenteerd. De nieuwslezers vertelden over onze verkiezingen in het Nederlands. Waarom? ‘Jullie taal klinkt zo leuk.’

Niet alleen in Nederland vonden we het spannend wat er woensdag uit onze verkiezingen kwam, ook in het buitenland waren veel mensen benieuwd. Binnenkort zijn er ook verkiezingen in Frankrijk en Duitsland. Veel mensen dachten dat als de PVV van Geert Wilders zou winnen, soortgelijke partijen in Frankrijk en Duitsland ook veel stemmen zouden krijgen.

‘Taal klinkt zo leuk’

Uiteindelijk werd de VVD van Mark Rutte weer de grootste partij. De nieuwslezers van TV 2 News uit Denemarken besloten dat in het Nederlands te vertellen. Waarom? ‘Omdat je taal klinkt zo leuk’, doet een van de twee zijn best. Hieronder zie je het filmpje. Versta jij wat ze zeggen?

Antwoord in het Deens

Het NOS Journaal vond het zo leuk dat de Denen hun best deden om Nederlands te spreken, dat nieuwslezeres Astrid Kersseboom hen in het Deens antwoordde. Hoe ze dat deed, zie je hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.