AFP - Franky Zapata

Flyboarder wil nu wél van Frankrijk naar Engeland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Ruim een week na zijn mislukte poging, probeert Franky Zapata het gewoon nog een keer. Vandaag stapt-ie weer op zijn flyboard.

Het doel? Van Frankrijk naar Engeland vliegen. Iets wat-ie op 25 juli ook al probeerde. Hij had zich een half jaar lang voorbereid om het Kanaal (het water tussen Frankrijk en Engeland) over te steken.

Niet over, maar in het water

Om de overkant te halen moest Franky onderweg brandstof bijtanken op een boot. Maar omdat de golven te hoog waren, mislukte de landing. Op 18 kilometer van de finish kwam hij in het water terecht.

Eén van zijn begeleiders zei toen al dat de 40-jarige Franky het nog een keer zou gaan proberen. En poging twee staat vandaag op de planning! De durfal heeft zijn flyboard (Flyboard Air genaamd) zelf uitgevonden. Het is eigenlijk een blok met straalmotoren eronder. Aan de zijkanten zitten een soort ski-schoenen en met een mobiele joystick kan hij sturen.

Dingen anders aanpakken

Om dit keer wél de overkant te halen, gaat Franky een paar dingen anders aanpakken. Het tanken doet-ie op een grotere boot zodat hij meer ruimte heeft om te landen. Ook gebruikt de vlieger een ander flyboard.

UPDATE: Gelukt. Zo'n twintig minuten nadat de Fransman was opgestegen, kwam hij in Engeland aan. Dit keer ging het tanken wel goed. In de video hieronder is te zien hoe Franky het Kanaal overgaat.

Anderen lazen ook: Poging Kanaal op flyboard overvliegen mislukt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook