De mammoetbal. Foto Aico Lind

Gehaktbal van gekweekt mammoetvlees gemaakt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een gehaktbal van mammoetvlees: zou jij 'm op je bord willen? Een Australisch bedrijf heeft er één gemaakt van kweekvlees.

Kweekvlees is echt vlees, maar dan gemaakt in een laboratorium. Er is dus geen dier voor geslacht. Omdat mammoeten zijn uitgestorven, was zo'n mammoetbal nog best ingewikkeld te maken. Maar het lukte met behulp van dna van de mammoet. Dat is een soort code waarin erfelijke eigenschappen te zien zijn. De makers willen ermee laten zien dat je vlees kunt eten zonder miljoenen dieren te slachten. En dat is weer een stuk beter voor het klimaat.

Onderzoek

Toch is de bal niet in de supermarkt te koop. Voordat we zeker weten dat het ding veilig is om te eten, moet er nog meer onderzoek worden gedaan. Het gaat de makers op dit moment dus vooral om de boodschap. Maar het is zeker niet ondenkbaar dat de mammoetbal over tien jaar echt in de snackbar te krijgen is.

Loop het water je al in de mond?

Mammoetbal. Credit: Aico Lind

Geen grap

En nog even voor wie het zich afvraagt: de mammoetbal is volgens de makers géén 1-april-grap.

Anderen lazen ook: DNA ontrafeld uit mammoetresten

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook