De Ferrari 400 van Cameron Smith

Gestolen Ferrari binnen paar uur terug via Instagram

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Nee! Cameron Smith baalde als een stekker toen zijn Ferrari 400 van bijna vijftig jaar oud was verdwenen. De Australiër riep hulp in via Instagram en vond zijn oldtimer razendsnel terug.

Smith had zijn Ferrari 400 ’s ochtends geparkeerd bij zijn werk, maar ’s avonds was de auto opeens weg. De eigenaar deed meteen aangifte bij de politie, maar schakelde via sociale media ook de hulp in van andere autoliefhebbers. ‘Een goede vriend heeft veel volgers, die deelde het op Instagram’, vertelt Smith aan een Australische nieuwssite.

In pyjama

Over de hele wereld zijn er maar 300 tot 400 auto’s zoals die van Smith. En het geluk van een zeldzame auto is dat-ie flink opvalt. Binnen een half uur na de Instagram-post stuurde iemand een berichtje dat hij de wagen in een parkeergarage had gezien. ‘Twintig minuten later stond ik ernaast in mijn pyjama, te wachten op de politie.’

Vingerafdrukken

Het slot was eruit geboord, maar verder lijkt de sportwagen onbeschadigd. De politie checkt nog op vingerafdrukken en andere sporen.

Anderen lazen ook: Dief steelt auto, brengt kind terug

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook