De grootste gummibeer ooit

Giga-gummibeer breekt wereldrecord

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Hij is 2,5 meter lang, 2 meter breed en weegt wel 1.728 kilo. De grootste gummibeer ooit is donderdag onthuld in Oosterhout. 

Over twee weken is er in Duitsland een beurs voor bedrijven die voedsel maken en verpakken. Hoe val je daar op tussen alle andere bedrijven? Met een giga-gummibeer, dacht Tanis. Het bedrijf uit Oosterhout maakt machines die snoepjes maken. Met een wereldrecord wil de snoepmachinemaker laten zien wat het kan.

Elf uur lang gieten

De record-gummibeer is zwaarder dan achthonderdduizend normale gummibeertjes. Het duurde dan ook flink lang voordat-ie klaar was. Alleen al het in de mal gieten van het snoepgoed duurde elf uur! Daarna moesten de medewerkers van Tanis nog dagen wachten tot de gummibeer eindelijk hard genoeg was om uit de mal te halen.

Opeten

De giga-gummibeer is straks een week lang te zien op de beurs in Duitsland. Daarna wordt-ie opgegeten. Dat moet, want als er niemand van snoept, is het geen snoep-record meer. Het bedrijf weet nog niet wie ervan zullen eten.

De uitreiking van het record

Anderen lazen ook: Hidde (12) en Saar (10) snoepen een week gezond

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook