Egyptische ministerie van Oudheden

Grafkamer van faraodochter ontdekt in Egypte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Egyptische onderzoekers hebben een 3.700 jaar oude grafkamer gevonden die waarschijnlijk van een dochter van een farao was. Dat meldde het Egyptische ministerie van Oudheden afgelopen week.

De oude grafkamer werd gevonden in de stad Dahshur, waar veel piramides liggen. Onderzoekers werken in dit gebied hard aan de oude graven. Ze hopen zo nog meer geheimen van de oude bouwwerken op te lossen.

Sarcofaag

Op Facebook vertelt het ministerie dat het gaat om het graf van een dochter van farao Emenikamaw. Zijn piramide ligt zeshonderd meter verderop. De oude grafkamer werd vorige maand al ontdekt. Uit hiërogliefen (de oude Egyptische taal) werd de naam van de farao duidelijk. In de kamer werden ook overblijfselen van een sarcofaag (een stenen doodskist) ontdekt.

Ritueel

De groep onderzoekers vond nog meer. In het graf lag ook een houten doos met daarop een inscriptie van drie regels. Volgens de hoofdonderzoeker gaat het om hiërogliefen die als ritueel worden aangebracht om de overledene te beschermen. Naast deze tekens staat ook de naam van de eigenaar op de doos.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Waarom zijn er geen andere foto, s bij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps