Foto: Shutterstock

Hap van worst verraadt inbreker na 9 jaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Negen jaar lang bleef de dader van een inbraak in Duitsland onbekend. Maar nu is het toch gelukt om de boef op te sporen. Dankzij een... half opgegeten worst!

Tijdens zijn inbraak kon de dader het niet laten om een goeie hap te nemen van een worst die in het pand lag. De politie wilde al eerder met DNA (een soort persoonlijke code die in elke cel van je lichaam zit) op die worst achterhalen wie de boef was, maar tot nu toe was dat niet gelukt.

DNA-databank

Nu besloot de politie te kijken in een internationale DNA-databank. Daarin staat DNA van mensen uit verschillende Europese landen die in aanraking zijn geweest met de politie. En wat bleek? Daar kwam wel een match uit, met een man die in Frankrijk bekend is bij de politie. 

Niet naar de gevangenis

Het is niet duidelijk welk soort worst de inbreker niet kon weerstaan. Volgens de Duitse politie gaat het om een 'hardere variant'. En de boef? Die hoeft niet de gevangenis in. De politie kan hem niet meer vervolgen, omdat de zaak te oud is.

Anderen lazen ook: Dief steelt auto, brengt kind terug

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook