beestje

Happende monstertjes in de tram

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Goed zoeken als je deze vakantie een keer in Amsterdam bent: in sommige trams vind je tegenwoordig een klein, blauw beestje op het raam. En met dat beestje kun je een grappig spelletje spelen. Heb je geen telefoon voor nodig, hoor! 

Het idee om beestjes - ze zien eruit als monstertjes - op de ramen van Amsterdamse trams te plakken, kwam van kunstenaar Daniel Disselkoen. Hij verzon er een spelletje mee en hoopte zo een ritje met de tram net wat specialer te kunnen maken. 

Eén oog dicht
Het spelletje is niet moeilijk. Kom jij een blauw beestje tegen? Sluit dan één oog, kijk naar het plaatje en probeer zo veel mogelijk mensen die op straat voorbij komen, op te eten. En tel hoeveel je er naar binnen hapt. Je mag eten totdat je twee haltes voorbij bent gekomen.

Ben je niet tevreden over je score? Dan kan je gewoon weer opnieuw beginnen. Het hoogste level bereik je als je twaalf mensen op weet te eten. 

Ben je benieuwd hoe het er precies uitziet? Bekijk dan het filmpje! 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps