Banksy's versnipperde schilderij Love is in the Bin

Kapot kunstwerk verkocht voor 22 miljoen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een schilderij dat voor de helft in stukken is gesneden, is donderdagavond verkocht voor bijna 22 miljoen euro. Het doek van Banksy werd in 2018 al wereldberoemd toen het zichzelf versnipperde na een veiling.

Heb je net een kunstwerk gekocht, maakt het zichzelf na de veiling meteen kapot! Dat gebeurde drie jaar geleden met een schilderij van Banksy. Grapje van de kunstenaar. Die had in de lijst van Girl with Balloon (Meisje met ballon) een papierversnipperaar verstopt.

In deze video van Banksy zie je hoe hij ervoor zorgde dat het schilderij net na de verkoop kapot ging:

Miljoenen meer waard

Het schilderij werd omgedoopt tot Love is in the Bin (Liefde is in de prullenbak). Donderdagavond werd het in versnipperde toestand weer verkocht. Drie jaar geleden betaalde een onbekende bieder 1,18 miljoen euro voor het onbeschadigde kunstwerk. Dit keer werd er uiteindelijk 21,9 miljoen euro geboden voor het kapotte doek! De veilingmeester durfde bijna niet met zijn hamer te slaan, bang dat er weer iets onverwachts zou gebeuren. Maar dit keer bleef het schilderij precies zoals-ie werd gepresenteerd.

Anderen lazen ook: Schilderij van Banksy vernietigt zichzelf

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook