Konijn van Jeff Koons

Konijnkunstwerk verkocht voor 81 miljoen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een kunstwerk van Jeff Koons in de vorm van een konijn werd woensdag geveild voor 81 miljoen euro. Een nieuw record! Nog nooit leverde een kunstwerk van een kunstenaar die nog leeft zoveel op.

Een konijn is klein, zacht, schattig en aaibaar, toch? Niet die van de bekende kunstenaar Jeff Koons. Zijn Konijn is een meter hoog en lijkt een ballon, maar is van staal. Het 33 jaar oude kunstwerk werd woensdag verkocht op een veiling. Na meer dan tien minuten bieden eindigde het bedrag op 81 miljoen euro. Nog nooit leverde een kunstwerk van een nog levende kunstenaar zoveel op!

Wie is Jeff Koons?

De Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons (64) staat bekend om zijn grote ballonkunstwerken. Zijn Ballonhond (Oranje) brak in 2013 hetzelfde record van duurste kunstwerk door een levende kunstenaar. Dat werd toen voor 52 miljoen euro verkocht.

Ballonhond van Jeff Koons

Namaakschilderijen

Als kind maakte Jeff Koons heel andere kunst. Toen hij acht was, tekende hij met potlood bekende schilderijen na. Die verkocht hij in de antiekwinkel van zijn vader. Na de middelbare school werden zijn kunstwerken moderner. Later begon hij ook beelden te maken. Daarmee werd hij wereldberoemd.

Anderen lazen ook: Kinderen kijken anders naar kunst dan volwassenen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.