Schoenen Sotheby's

Man betaalt 392.000 euro voor oude schoenen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

392.000 euro. Dat heeft een man betaald voor een paar oude hardloopschoenen, tijdens een veiling in New York. Het zijn de duurste sneakers ooit. Wat is er zo bijzonder aan deze schoenen?

De ‘maanschoen’ werd in 1972 bedacht door Bill Bowerman. Hij was atletiekcoach en medeoprichter van Nike. Hij maakte de schoenen met de hand, voor hardlopers. Er bestaan maar twaalf paar van deze schoenen. De zool is gemaakt met een wafelijzer.

Verzamelaar

En nu zijn de schoenen dus verkocht voor een flinke klap geld. Wie al dat geld neerlegde? Een Canadese verzamelaar. Eerder kocht de man al 99 paar schoenen, voor 750.000 euro, waaronder zelfstrikkende schoenen uit 1989 en Adidas-sneakers die rapper Kanye West ontwierp. Alleen de maanschoen ontbrak nog in zijn verzameling! De Canadees gaat de schoenen tentoonstellen, net als in een museum.

Hieronder een filmpje (in het Engels) over de bijzondere schoenen.

Anderen lazen ook: Konijnkunstwerk verkocht voor 81 miljoen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het heel raar

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.