Foto: Reuters

Man knipt zijn haar 72 jaar lang niet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

72 jaar. Zo lang ging een man uit het Aziatische land Vietnam niet naar de kapper. En dat levert een vrij bijzonder kapsel op.

De 92-jarige man is de trotse eigenaar van een enorme bundel haar. Een dreadlock van wel vijf meter lang. Hij gelooft dat het zijn roeping is om zijn lichaam precies zo te laten, als hoe hij geboren is. 'Ik geloof dat ik dood ga, als ik mijn haar knip', zegt de man, die Chien heet. 'Ik durf er niets mee te doen. Zelfs niet kammen.'

Chien in zijn huis, met tulband. De tekst gaat door onder de foto.

Foto: Reuters

Geloof

Wat hij wel doet is z'n haar bundelen onder een oranje tulband. Voor een fotograaf van het internationale persbureau Reuters ging hij even zitten voor een serie portretten. Chien is aanhanger van een zeldzaam geloof dat bekend staat als 'Dua'. De oprichter daarvan beweerde dat hij alleen op kokosnoten leefde. Chien's vijfde zoon, Luom, helpt hem om zijn gigantische lokken te verzorgen. Als je haar maar goed zit...!

Anderen lazen ook: Videobellen met... palingen?!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

zoo lang haar heb ik nog nooit gezien

ik vind het wel bijzonder zoiets hebben ik nog nooit gezien heel vet wat-ie doet

Ik denk dat hij ook 72 jaar zijn haar niet heeft gewassen! Vraagtzichaf

Het zag er nog best schoon uit

ik lijk op die man dat is namelijk my bff forever i love you

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.