Pixabay - lopen

Man loopt 700 kilometer achteruit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Medi Bastoni uit Indonesië is bezig aan een gigantische wandeltocht van ongeveer 700 kilometer. En dat doet-ie niet voor-, maar achteruit.

De 43-jarige man vertrok ruim twee weken geleden. Hij begon in zijn dorp in het oosten van Java, een eiland van Indonesië. Zijn bestemming? De Indonesische hoofdstad Jakarta, in het westen van Java. Waarschijnlijk komt hij daar over anderhalve week aan.

Klimaat

Met zijn gigantische wandeltocht vraagt Medi aandacht voor de ontbossing in Java. Hij vindt dat er te veel bomen zijn gekapt. De man hoopt dat de regering beter voor het klimaat gaat zorgen. Volgens milieu-organisatie Greenpeace is de laatste vijftig jaar in heel Indonesië bijna 75 miljoen hectare regenwoud gekapt. Een gebied dat bijna net zo groot is als twee keer Japan.

Spiegels

Achteruit lopen is best lastig. Je kunt niet goed zien waar je naartoe gaat of waar je je voeten precies neerzet. Maar daar heeft Medi iets op bedacht. Hij gebruikt een grote spiegel om obstakels te vermijden. Die spiegel heeft de man met buizen aan zijn rugzak vastgemaakt. In de video hieronder is te zien hoe dat eruitziet.

Anderen lazen ook: Tirza over Vierdaagse: 'Ik viel soms bijna in slaap'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hoe dan.ik vind het knap hoor

Vraagtzichaf hoe dan echt heel bijzonder
700 kilometer echt knap!!!!!

Duimomhoog LEUK NIEUWS !!!!!!
maar hoe dan?? ***

hoe kan hij nergens tegen aan botsen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.