AFP

Man steekt oceaan over in grote oranje ton

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het is oranje en het dobbert in zee: de oranje ton van Jean-Jacques Savin. De Fransman probeert er de Atlantische Oceaan mee over te steken.

Jean-Jacques (71) vertrok vandaag vanuit de Canarische Eilanden. De avonturier hoopt over drie maanden aan te komen in het Caribisch gebied, zo'n 4.500 kilometer verder. Of dat gaat lukken, is maar de vraag. De capsule gaat namelijk alleen maar vooruit door de zeestromingen.

Orka-aanval

Jean-Jacques haalde met een inzamelingsactie ongeveer 60.000 euro op. Daarmee kan hij zijn avontuur betalen. De Fransman heeft zijn tijdelijke verblijfplaats zelf gemaakt. De ton is zo'n twee bij drie meter. Binnen is er weinig ruimte, toch is er een deel waar hij kan slapen. Ook is er een keukentje. De wanden zijn gemaakt van multiplex en een harslaag om aanvallen van orka's tegen te gaan.

AFP

Anderen lazen ook: Toeristen stelen takken van Melania's kerstbomen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het is best wel gevaarlijk op zee...misschien gaat het kapot en zinkt het.
pas wel op hoor!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.