neppiloot

Neppiloot na twintig jaar ontdekt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Sommige beroepen kun je uitvoeren zonder dat je een officieel diploma hebt. Maar als een piloot weet wat hij doet is dat wel zo fijn natuurlijk.

De piloot William Chandler vloog boven Zwitserse grond toen-ie uit de lucht werd geplukt. Hij maakte nogal vreemde bewegingen maakte met zijn toestel. Wat bleek? Hij had helemaal geen officiële papieren om te mogen vliegen.

Vreemde bochten

Chandler was copiloot op de vlucht en had eigenlijk steeds de controle. Toch werden er wat vreemde bochten gemaakt. Zelfs het vliegtuigpersoneel snapte niet wat er aan de hand was. Hoe dit precies kon gebeuren wordt nog onderzocht.

Papieren

Twintig jaar lang vloog Chandler dus met neppapieren voor vliegmaatschappij South African Airways. De kans dat hij nog ooit de piloot is die jouw vliegtuig bestuurt, die is er niet. Zijn papieren zijn namelijk ingenomen.

Monteur

Achteraf waren er al aanwijzingen dat er iets niet helemaal klopte. Zo weigerde hij bijvoorbeeld een promotie tot hoofdpiloot. Hiervoor zou hij speciale certificaten nodig hebben. En die had hij natuurlijk niet. De kennis van vliegtuigen komt trouwens niet helemaal uit de lucht vallen, voor dat Chandler 'begon' als piloot werkt hij als vliegtuigmonteur.

Anderen lazen ook: Zwaarbewaakte gouden hanger in museum blijkt nep.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Echt heel raar al 20 jaar

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps