Jongen op een schommel

Nieuw record: 36 uur lang schommelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Patrick Cooper (17) uit Nieuw-Zeeland ging zaterdagochtend schommelen. Zondagavond stapte hij pas weer van de schommel af. Daarmee brak de jongen een record én haalde hij geld op voor een goed doel.

Eigenlijk had Patrick Cooper al om acht uur ’s ochtends op de schommel willen zitten. Hij had wel zes wekkers gezet om op tijd in het park te zijn. Maar tóch versliep hij zich. Voor het record maakte dat niet uit. Hij zou alleen wat later klaar zijn.

Schommelen in de regen

Om 10.23 zette Patrick zich uiteindelijk voor het eerst af. Hij bleef 36 uur lang heen en weer zwaaien en schommelde zo bijna vier uur langer dan de vorige recordhouder. Zelfs bij wind en regen bleef hij zitten.

Pauze

Elk uur mocht Patrick vijf minuten pauze nemen. Deze korte onderbrekingen mocht hij ook opsparen. Na negen uur in de touwen had hij daardoor drie kwartier vrij. Een van zijn vrienden bracht een gitaar mee naar het park om hem moed toe te tokkelen.

Geld voor kinderziekenhuis

Het record moet nog officieel worden bevestigd door Guinness World Records. Patrick heeft er al meer dan 1.300 euro mee opgehaald voor een kinderziekenhuis in Auckland.

Hieronder zie je een kort filmpje van het schommelrecord. De jongen met de blauwe jas (links) is Patrick:

Anderen lazen ook: Dit zijn de engste schommels ter wereld!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook