'Nutella, kom je buiten spelen?'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Niet alle babynamen die ouders verzinnen worden meteen goedgekeurd. Iemand van de gemeente bepaalt of een naam niet te raar is. En als de ouders het daar niet mee eens zijn? Dan kunnen ze naar de rechter. In Frankrijk werden de namen ‘Nutella’ en ‘Aardbei’ vorige week verboden. 

‘We houden van hazelnootpasta en we houden van ons pasgeboren kind. Dus noemen we haar Nutella!’ Zoiets moeten twee Franse ouders gedacht hebben. Maar de rechter was bang dat het meisje later met haar naam gepest zou worden en zette er een streep door. Wel een korte, want het meisje heet nu Ella.

En we noemen haar: Aardbei
Twee andere ouders noemden hun dochter ‘Fraise’ (Frans voor ‘Aardbei’). Ze wilden haar een naam geven die niemand anders heeft. Dat is uiteindelijk gelukt. Het meisje heet nu Fraisine, een voornaam uit de negentiende eeuw.

Voornamen top tien
In Nederland zijn nog nooit een Nutella, Fraise of Aardbei geboren. Ook Fraisine komt hier niet voor. Ella wel. Die naam is de afgelopen vijf jaar alleen maar populairder geworden. Vorig jaar kwamen er 209 Ella’s bij. Benieuwd hoe populair jouw naam is? Bekijk hier de top tien van 2014.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het zijn grappige namen,maar ze zijn ook raar.je zou vrij moeten zijn met een naam voor jou kind. De gemeente zou alleen het kind inschrijven om te wonen in die buurt.#LOLNAMEN #YOLONAMEN
HA HA HA

Dat is niet grappig! mijn nichtje heet crevette (kreeft in het frans)!

zijn die ouder gek geworden !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mijn naam is dan ook geen godelijken naam maar dit gaat te ver

Heel raar dat je je kind nutella of aardbei heet!!!
Juichen Duimomhoog

ik vind het wel raar want je zegt toch niet NUTTELA kom je buiten spelen Rentweg

Angelou je bent VERSLAAFT aan Nutella en Yasmin jij ook NUTELLA IS GOOOOOOORRRRR

lekker luik me

Oké je mag tog eigen namen verzinnen ,maar nutella en aardbei is wel raar Vraagtzichaf

Kan echt niet hoor een kind die nutella heet Rentweg Duimomlaag

ik wil liever geen nutella ofzo heten is falend en beledignd en scoop ik sta achter je

Duimomhoog Blij dat is echt te raar

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Juichen Juichen Duimomhoog Duimomhoog Juichen Juichen

nutella lekeeeeeeeeeeeeeeer

Ik vind dat ouders zelf moeten weten hoe ze hun kinderen noemen
Al zijn het hele rare namen Duimomhoog

Ik hou van nutella

ik hou ook van nuttalla [[scoop5

Nutella ? kom je eten ? Kaas ? kom je eten ? Nou dat lijkt me een beetje te vergaan Ik zal mij schamen als ik zo heet blokfluitgekkegeluid Kom je eten ? Nee dus

ik vind dat vies Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg

owkeee raru mensen !!!!!!!! Vraagtzichaf

Juichen ze zijn gekkkkkkk
je hebt echt gelijk rob

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.