Een eerste drukvan Harry Potter en de Steen der Wijzen

Oud Harry Potter-boek levert 31.300 euro op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een zeldzaam exemplaar van het eerste Harry Potter-deel is geveild voor 31.300 euro. De verkoopster had het boek zelf ooit gekocht voor één euro.

Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter en de Steen der Wijzen) is het eerste boek van schrijver J.K. Rowling. De eerste druk bestond uit vijfhonderd exemplaren. Heel weinig dus. Die werden vooral verspreid onder scholen en bibliotheken. Een Britse vrouw kocht één van die boeken twintig jaar geleden voor één pond (1,10 euro) op een rommelmarkt.

Verjaardag 

Toen ze het uit had, stond het oude bibliotheekboek twintig jaar in haar kast. Dinsdag, op de verjaardag van schrijfster J.K. Rowling én Harry Potter, werd het boek geveild. De nieuwe eigenaar is een verzamelaar en bood er 31.300 euro voor.

Foutjes

Het veilinghuis krijgt heel vaak telefoontjes van mensen die denken dat ze net zo’n boek in huis hebben. Maar de eerste druk is makkelijk te herkennen aan twee foutjes. Op de achterflap staat philospher’s in plaats van philosopher’s en op bladzijde 53 staat twee keer 1 toverstaf op het lijstje met schoolspullen.

Nieuwe badkamer

De verkoopster is blij dat het boek zoveel geld opleverde. Van de opbrengst wil ze onder andere een nieuwe badkamer kopen.

Anderen lazen ook: Tv-serie over Harry Potter in de maak.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Vet cool!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.