Kazuyoshi Miura

Oudste voetballer ooit (51) speelt nog een jaar door

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De Japanse voetballer Kazuyoshi Miura voelt zich met zijn 51 jaar nog harstikke fit. Zelfs zo fit dat-ie besloot om zijn contract met een jaar te verlengen. Daarmee gaat hij zijn 34ste (!) seizoen in.

De Japanner, met bijnaam King Kazu, speelt al sinds 2005 bij Yokohama FC en zegt altijd met zijn hart te spelen en elk seizoen bij te leren. Dat hij nog niet uitgespeeld en uitgeleerd is, blijkt nu wel uit zijn contractverlenging.

55 doelpunten

Zijn carrière begon in het Zuid-Amerikaanse land Brazilië, waar hij als 15-jarige terecht kwam bij São Paulo. Na voor verschillende Braziliaanse clubs te hebben gespeeld ging hij in de jaren '90 weer terug naar Japan. Tussendoor speelde hij nog voor Europese clubs zoals Genoa en Dinamo Zagreb. De spits komt ook al jaren uit voor het nationale elftal van Japan, 89 keer om precies te zijn. Daarin maakte hij 55 doelpunten.

Voetballer van het Jaar

In 1993 schopte King Kazu het zelfs tot voetballer van het jaar in Azië. In het filmpje hieronder zie je beelden van verschillende wedstrijden waarin hij speelde: 

Anderen lazen ook: 98-jarige is oudste yogajuf ter wereld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps