Foto: Shutterstock

Pizzaketen gebruikt het weer om pizza's te verkopen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Vlees, groente, extra kaas. Of toch eentje met vis? Krijg je ook wel eens keuzestress als je een pizza moet bestellen? De internationale pizzaketen Pizza Hut wil klanten helpen een keuze te maken. Zij kijken daarbij naar de weersvoorspellingen.

Zou er extra veel pizza Hawaii worden gegeten als de zon schijnt? En juist een pittige pizza als het koud is? Dat is de pizzaketen nu aan het onderzoeken. Over een tijdje kunnen zij hun klanten advertenties voorschotelen die passen bij het weer. Dat doen de medewerkers niet zelf, maar daarvoor gebruiken ze een slim computerprogramma. Dat vertelt iemand van Pizza Hut aan de site VentureBeat. Welke smaken bij welk weertype passen, is dus nog niet duidelijk.

Duurt nog even

De pizzaketen wil ook kijken waar je woont en hoe vaak je een pizza bestelt. Hoe ze die informatie gaan gebruiken om jou een smaak te laten kiezen, is nog niet duidelijk. Het zal dus ook nog even duren voor deze truc gebruikt kan worden. Hongerig geworden? In Nederland zitten geen winkels meer van Pizza Hut. Ben je benieuwd naar deze actie? Dan kun je over een tijdje in Duitsland of België terecht.

Anderen lazen ook: Pizza-drone getest op het strand.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook