politie honden madrid

Politiehonden krijgen muziektherapie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Luisteren naar Mozart, luieren in verwarmde bedjes en poedelen in hun eigen badhuis. De 22 politiehonden van Madrid moeten meer relaxen. Daarom wordt hun verblijf helemaal vernieuwd.

De dieren kunnen de luxe goed gebruiken, want ze werken vaak in spannende situaties. Ook moeten ze veel verschillende dingen doen, vertelt begeleider Rafael de la Gándara. ‘Bij een reddingsactie moet een hond blaffen als hij iemand heeft gevonden. En om drugs op te sporen graaft hij bijvoorbeeld in de grond.’ Moeilijke opdrachten en ook nog eens onder hoge druk. Genoeg reden tot stress dus. 

De verbouwing van het hondenhuis duurde drie maanden. Deze week trekken de viervoeters erin. Het doel is ze te laten ontspannen, maar ook uit te dagen. Daardoor letten de politiedieren beter op en reageren ze snel op commando’s.

Muziektherapie

Tijdens de warme zomers kunnen de honden op de binnenplaats in de schaduw liggen. Ook is er een speciale speelplaats en zullen hun bedjes in de winter verwarmd worden. En helemaal bijzonder: de dieren krijgen muziektherapie. Uit onderzoek blijkt dat klassieke muziek honden kan helpen om angst te verminderen. Dat wordt dus een dagelijkse portie Bach of Mozart. Ook jazz en reggae schijnen goed te werken. Dat geldt niet voor heavy metal. Die muziekstijl lijkt de dieren juist weer éxtra stress te bezorgen…

Bekijk hieronder een filmpje van de dierenverblijven:

Anderen lazen ook: Met je hond naar de film.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het wel kunnen

hondje!!!!!!!!!!!!!!!!!

zoooooooo zielig!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.