Foto: Rajacenna

Rajacenna tekent zes portretten tegelijk. Met handen én voeten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Zes portretten tegelijk tekenen. Ondersteboven én met handen en voeten. En die portretten van bekende sterren lijken dan óók nog eens heel goed. Klinkt als een wonder, maar de Nederlandse Rajacenna kan het.

Een maand geleden interviewde Kidsweek de kunstenares over het maken van vier portretten met twee handen tegelijk. Maar Rajacenna heeft alweer een nieuwe uitdaging verzonnen. Met potloden in haar handen én tussen haar tenen zes mooie tekeningen tegelijkertijd maken is haar nieuwste skill.

In deze video zie je dat:

Steeds moeilijker

De kunstenares maakt portretten van beroemdheden als Rihanna, Billie Eilish, Ariana Grande en Taylor Swift. ‘Ik vind het gewoon leuk om het mezelf steeds moeilijker te maken', zegt Rajacenna. 'En ik werk ook beter en sneller als ik het zo doe.’ 

Bijzondere hersenen 

‘Meestal teken ik ’s nachts. Als kind wilde ik al nooit naar bed. En dan konden mijn ouders me niet wakker krijgen als ik naar school moest.' Maar hoe ze het op zo'n bijzondere manier voor elkaar krijgt? ‘Mijn hersenen kunnen dat gewoon.’ 

Anderen lazen ook: 7 tekentips van een echte tekenaar

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook