robot ikea stoel

Robots zetten moeiteloos Ikea-stoel in elkaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Voor veel mensen is het een onmogelijke opgave. Maar 2 robots is het wél gelukt om samen een Ikea-stoel in elkaar te zetten. Zonder ruzie!

We wisten al dat robots tot veel in staat zijn. Maar dat ze zó geniaal zijn, was nog niet eerder vertoond. Ingenieurs uit Singapore hebben 2 robots zover gekregen dat ze de Stefan-keukenstoel moeiteloos samen in elkaar konden flansen.

Mijlpaal

In een filmpje (onderaan) zie je hoe de ene robot een stoelpoot in de lucht houdt, terwijl de ander de juiste stukjes zoekt om de onderdelen met elkaar te verbinden. En als klap op de vuurpijl schuiven ze de hele constructie uiteindelijk samen in elkaar. Een mijlpaal, omdat de robots niet alleen met zichzelf, maar ook rekening met elkaar moeten houden.

Als Ikea straks bij hun doe-het-zelf-pakketten nou twee robots gaat leveren, zou het natuurlijk geweldig zijn. Maar daar is helaas nog niets over bekend. 

Anderen lazen ook: Deze robot maakt een salto.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het lukt mijn vader en moeder nog niet eens zonder moeite Blij Duimomhoog Juichen

bij ons is het ook altijt chaos maar lukt het wel met een beetje gestuntel Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Blij

Bij ons gaat het wel goed

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.