Boterham met pindakaas

Spionage via een boterham met pindakaas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een Amerikaanse man en vrouw zijn opgepakt voor spionage. Ze wilden geheime informatie verkopen aan een ander land. Die verstopten ze… in een boterham met pindakaas!

De man werkte bij de Amerikaanse marine en had toegang tot de geheime militaire informatie. Zijn vrouw werkte als lerares op een middelbare school. De twee worden ervan verdacht informatie over onderzeeërs te willen verkopen aan het buitenland.

Verstopt in een boterham

Na het eerste contact met het buitenland, e-mailde de man met iemand waarvan hij dacht dat het een buitenlandse koper van de informatie was. In werkelijkheid was het een Amerikaanse undercover agent. Na vaak heen en weer mailen zette de man de geheime info op een geheugenkaartje en verstopte die in een boterham met pindakaas. Die legde hij op een afgesproken locatie. Dat leverde de man bijna 26.000 euro in cryptomunten op.

Levenslang voor spionage

Later herhaalde de man dit voor nog meer geld met nieuwe info, verstopt in een pakje kauwgom. De vrouw stond steeds op de uitkijk. Tijdens hun derde afspraak werd het stel opgepakt. Binnenkort oordeelt een rechter over hun zaak. Ze lopen grote kans om levenslang de gevangenis in te gaan voor spionage.

Anderen lazen ook: Duif vrijgelaten: bleek toch geen spion

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook