Vliegende vos

Stadje propvol vleermuizen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Het Australische Batemans Bay is best wat vleermuizen gewend. Die komen ieder voorjaar in de bomen van het kuststadje hangen. Maar nooit eerder waren het er zo veel als nu...

Constant gekrijs, een vreselijke stank en vleermuizenpoep waar je maar kijkt. Er fladderen op dit moment meer dan 100.000 dieren rond in Batemans Bay, denken experts. Het stadje wil dat er een eind aan de plaag wordt gemaakt.

‘Dit is echt niet leuk meer’, zegt een inwoonster tegen journalisten. 'Ik kan de ramen niet opendoen en de was niet buiten ophangen. Ik kan zelfs niet studeren.'

De geplaagde inwoners krijgen het advies om de dieren te verjagen met rook. Of door lawaai te maken. Dierenactivisten vinden dat Batemans Bay gewoon geduldig moet wachten tot de dieren vanzelf weer wegvliegen. Het zijn namelijk net vliegende vossen. En deze grote vleermuis is een bedreigde diersoort.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook, WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps