Telefoon op het strand

Telefoon terug dankzij slecht wachtwoord

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Pech, dacht Hunter (16) uit Canada, toen hij in juli zijn telefoon in het water verloor. Maar dankzij een eerlijke vinder, een waterdicht hoesje én een slecht wachtwoord heeft hij het toestel weer terug.

De Canadese Hunter (16) was in juli met twee andere kinderen aan het raften toen hun bootje omsloeg. Ze verloren een telefoon en een rugzak, maar kwamen er zelf met wat blauwe plekken en de schrik vanaf.

Frisbee en geld

Een hoop plastic zooi, dat is wat Patti Bacchus elke ochtend uit haar “voortuin” (het strand) raapt op het Canadese eilandje Mayne. Maar laatst zat er tussen al het plastic ook een mooie frisbee, een briefje van twintig dollar én een telefoon in een waterdicht hoesje.

Slecht wachtwoord

Met een schroevendraaier krikte Bacchus het hoesje open. De telefoon hing ze aan de lader en na een tijdje verscheen er een inlogscherm. ‘Probeer eens 123456’, grapte haar man. En het lukte! ‘Aan de achtergrond te zien ging het om een tiener’, schreef Bacchus over haar avontuur op Twitter. Ze zocht in de contacten op “Mama” en stuurde een smsje.

Mysterie opgelost

Zo kwam Bacchus erachter hoe de telefoon in het water was beland en naar wie ze ‘m kon terugsturen. ‘Het was een leuk klein mysterie om op te lossen en deze saaie pandemiedagen mee te doorbreken’, schrijft Bacchus op Twitter. ‘De moraal van het verhaal is denk ik: ruim een strand op en koop een goed hoesje voor je telefoon.’

Anderen lazen ook: Feest voor jutters: strand vol speelgoed

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook