Busstation in Eindhoven

Toeterverbod Eindhovense buschauffeurs richting burgemeester

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een auto op de busbaan? Dat mag niet! Daarom toeteren buschauffeurs als er een auto voor ze rijdt. Maar in Eindhoven mag de burgemeester wél op de busbaan rijden. De buschauffeurs moeten daar stoppen met toeteren.

Eindhovense buschauffeurs kregen laatst een berichtje van hun baas. Daarin stond dat de chauffeur van de burgemeester vaak wordt weggetoeterd als hij op de busbaan rijdt. Maar net als taxi’s mag de burgemeestersauto daar gewoon rijden. De buschauffeurs wordt daarom gevraagd om niet meer te toeteren als ze een elektrische blauwe Audi voor zich hebben.

Voorbeeldfunctie

Niet iedereen is het eens met de uitzondering voor de burgemeester. Een Eindhovense politicus heeft er vragen over gesteld aan de gemeente. ‘Stel je voor: je staat in de file en dan rijdt de burgemeester je voorbij op de busbaan omdat hij ergens een afspraak heeft’, zegt Tjerk Langman tegen Omroep Brabant. ‘Dat is gewoon raar. De burgemeester heeft nog wel een voorbeeldfunctie.’

Update 23-07

De burgemeester van Eindhoven heeft laten weten dat hij voortaan niet meer op de busbaan zal rijden. Alleen nog maar als hij héél erg veel haast heeft. Hij baalt dat er zoveel ophef is ontstaan over het getoeter. 

Foto: Harold Versteeg

Anderen lazen ook: Utrechtse bushokjes zijn een wereldwijde hit

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook