Kenneth Ferriera/Lincoln Journal Star via AP

Vechten om de naam Josh: 'Er kan er maar één zijn'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

‘Er kan maar één Josh Swain zijn.’ Dat schreef een 22-jarige Amerikaan vorig jaar op social media. Afgelopen weekend kwam het tot een bloedstollend ‘gevecht’ om wie deze naam mag dragen. 

Uit verveling startte Josh Swain een Facebook-chat met alle naamgenoten die hij kon vinden. Hij schreef ze dat hij wilde strijden om die naam. ‘Een complete grap,’ vertelt hij, ‘maar online ging het een eigen leven leiden.’ De ene na de andere Josh wilde meedoen. Er werd een tijd en plek geprikt voor het ‘gevecht’. Ook bedacht Swain dat hij alle aandacht ervoor op een positieve manier kon gebruiken. Hij vroeg mensen te doneren aan een kinderziekenhuis, vlakbij het park waar de strijd afgelopen zaterdag plaatsvond. 

Steen-papier-schaar 

Zo’n duizend toeschouwers, vijftig Joshes en één andere Josh Swain kwamen op het evenement af. ‘Ik was in shock’, vertelt Swain. Twee dingen zijn beslist. Na vier potjes papier-steen-schaar werd de initiatiefnemer uitgeroepen tot de enige échte ‘Josh Swain’. Daarna werd de slag om de vóórnaam Josh gespeeld. Alle Joshes vochten daarom ‘vechten’ met schuimrubberen buizen. De vijfjarige ‘Little Josh’ won. Volgens zijn vader (óók Josh!) heeft zijn zoontje vroeger in het ziekenhuis gelegen waarvoor gedoneerd kon worden. Die teller staat nu op dertienduizend dollar. Volgens de ‘officiële Josh Swain’ hebben nog maar weinig Joshes hun naam veranderd op social media. ‘Maar het is al ongelooflijk dat we met elkaar zo’n toffe dag hebben gehad.’ 

Bekijk hieronder een video van het gevecht!

Anderen lazen ook: Man bezoekt alle McDonald's in Nederland

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook