Vioolboot in Venetië

Viool vaart door Venetië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Gondels, ja, daar stikt het van in de grachten van Venetië. Maar sinds dit weekend vaart er ook een heel bijzondere boot. Die heeft de vorm van een... viool!

Venetië staat bekend om zijn grachten vol gondels. De Italiaanse stad vol water trekt jaarlijks veel toeristen. Door de coronacrisis viel dit een tijd lang stil. Nu komt het toerisme weer op gang. Daar wilde kunstenaar Livio de Marchi een kunstwerk voor maken. De viool van Noach, zoals zijn boot heet, staat voor het weer tot leven komen van Venetië.

Blote voeten

De boot is twaalf meter lang en vier meter breed. Het vaartuig is gemaakt van meerdere houtsoorten. Aan boord spelen muzikanten muziek van Vivaldi, een beroemde componist die in Venetië is geboren. Dat doen ze op blote voeten, zodat ze meer grip hebben op de gladde klankkast. Het is de bedoeling dat de vioolboot straks de hele wereld over reist. 

Anderen lazen ook: Te rond voor de gondel

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook