Glazen brug in Jilin

Wind blaast glazen brug stuk in China

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Alsof een brug van glas nog niet spannend genoeg is, blies de wind vrijdag een glazen brug stuk in de Chinese provincie Jilin. Eén toerist kon niet op tijd aan de overkant komen en moest worden gered.

In China worden steeds meer glazen bruggen gebouwd. Ze zijn erg populair onder toeristen. Zo ook de glazen brug in de bergen van Piyan, bij de stad Longjing. De oversteek is 260 meter lang en honderd meter hoog.

Orkaankracht

Ook vrijdag liepen er mensen over de brug toen de wind er met een orkaankracht van wel 150 kilometer per uur blies. Daar was de brug niet sterk genoeg voor en verschillende glazen vloerdelen werden weggeblazen.

Psycholoog

Eén toerist kon niet op tijd aan de overkant komen en klampte zich vast aan de spijlen van de brug. Na ruim een half uur kon de man door hulpdiensten in veiligheid worden gebracht. Hij werd gecheckt in het ziekenhuis en krijgt hulp van een psycholoog om te herstellen van de schrik.

Maatregelen

Veel mensen vragen zich nu af of de glazen bruggen wel veilig genoeg zijn. Op sommige plekken zijn er al maatregelen genomen. De brug in Jilin blijft een tijdje dicht en wordt onderzocht. Hieronder zie je hoe de brug eruit zag tijdens de storm (foto rechts):

Anderen lazen ook: 4 doodenge bruggen wereldwijd

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook