doeboeken 2016

Aanraders: Vier zomerse doeboeken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Voor verloren uurtjes in de eindeloos lange vakantie die voor je ligt, zijn doeboeken onmisbaar. Puzzelen, speuren, kleuren en Egyptische hiërogliefen uitpluizen: zo kom je de dagen wel door.

Dummie de Mummie Doeboek1. Plat als een pannenkoekje
Dummie de Mummie is trots op zijn eigen doeboek vol woordzoekers, doolhoven, sudoku’s en moppen. Alle opdrachten worden voorzien van het droge commentaar van Dummie, dat is ‘ghelemaal leuk’. Echt moeilijk is de woordzoeker met hiërogliefen, daar ben je wel een middagje mee zoet.

Volgens Dummie is dit boek bedoeld voor echte fans, kinderen die weten dat de aarde ‘plat is als pannenkoekje’, en dat ‘Sebek-Ra maakt ghele Nijl van eigen zweet.’ Maar weet je dat niet, dan vallen er eigenlijk maar een paar opdrachten af.

Dummie de Mummie doeboek
Auteur: Tosca Menten
Illustraties: Elly Hees
Uitgeverij: Van Goor
Prijs: € 8,99
Leeftijd: 8+
Beoordeling: 3,5 van de maximaal 5 sterren

Hotel Kids Only Amsterdam2. Fietsen ontwarren
Je ontbijt tekenen, fietsen ontwarren, dieren speuren in zoekplaatjes, grachtenhuisjes vouwen: de spelletjes in dit Amsterdam-doeboek zijn leuk verzonnen. Je kunt de portemonnee van Máxima zoeken op het Paleis op de Dam of hang zo veel mogelijk kleren aan een hanger hangen in een hotelkamerspelletje. Dit mooi vormgegeven boek is er in twee uitgaven, een Nederlandse en een Engelse. Die laatste is natuurlijk bedoeld voor toeristen, al kun je er ook je Engels mee oefenen.
 

Hotel Kids Only Amsterdam
Auteurs: Charlotte Borggreve & Ingrid Robers
Uitgeverij: Rubinstein
Prijs: € 9,95
leeftjid: 8+
Beoordeling: 3,5 van de maximaal 5 sterren

naar de maan doeboek3. Kleuren tot de maan
Zin om eindeloos met potloden in de weer te gaan? Naar de maan is het langste uitklapkleurboek dat je ooit hebt gezien. In een grote toren van viereneenhalve meter kleur je je een weg naar de maan. Je komt langs een luchtcircus, kauwgombalmachines vliegende olifanten en natuurlijk ruimtestations. De sfeer in de tekeningen van de in Zuid-Korea geboren Sarah Yoon is fijn geheimzinnig en onderweg vallen er veel details te ontdekken.


Naar de maan
Illustrator: Sarah Yoon
Uitgever: Thoth
Prijs: € 9,95
Leeftijd: 7+
Beoordeling: 4,5 van de maximaal 5 sterren 

Tijdlijn doeboek4. Historisch grappig
Tijdlijn, een supermooi kijk- en bladerboek voor liefhebbers van geschiedenis, heeft nu ook een doeboek. Dat ziet er net zo prachtig uit en heeft grappige opdrachten. Zoek de verschillen in een Egyptische piramide, versier de Berlijnse muur met graffiti of vlucht uit een middeleeuws doolhof. Ook een uitdaging: teken een uitrusting voor (bijna) blote Hunnen of ontcijfer een geheime boodschap van een spion uit de Koude Oorlog.
 

Tijdlijn doeboek
Auteur: Peter Goes
Uitgever: Lannoo
Prijs: € 9,95
Leeftijd: 8+
Boordeling: 4 van de maximaal 5 sterren 

Benieuwd wat onze boekrecensent van andere nieuwe kinderboeken vindt? Kijk hier voor meer! Enne, wist je dat Kidsweek ook een eigen zomerboek heeft gemaakt?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps