Nieuwe kleren
Recensie

Dit vindt Kaya (10) van De Nieuwe Kleren van de Keizer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Begin deze maand ging de musical De Nieuwe Kleren van de Keizer in première. Kidsweek-lezer Kaya (10) was erbij. En ze werd daar door een paar heuse lakeien ontvangen.

Kaya'Het sprookje van De Nieuwe Kleren van de Keizer ken je vast. Deze voorstelling is een modern bewerking. Het verhaal gaat over Alfons die wordt gepest omdat zijn trainingspak niet hip genoeg is.

'Alleen met zijn teddybeer begint hij te fantaseren. Wat als hij nou eens rijk zou zijn en zoveel kleding, schoenen en speelgoed kon kopen als hij wilde. Opeens is zijn fantasie werkelijkheid en is hij keizer en kan hij doen wat hij wil. Maar of hij daarvan gelukkig wordt?'

Verdwaald

'Het decor van de voorstelling is sprookjesachtig en ook de muziek past er goed bij. Het is een musical dus er wordt gezongen. Vooral de stem van Roodkapje (jawel, verdwaald uit een ander sprookje) en die van Alfons vallen op.

Er is een bijzondere rol weggelegd voor de teddybeer. Want ook leuk is dat het publiek mag mee doen. Ik vond het een grappige voorstelling voor jong en oud.'

Een tip

'Nog een tip: Mocht je iets van de voorstelling willen kopen vergeet niet contant geld mee te nemen. Je kunt niet pinnen (een verbeterpuntje). En oh ja, kinderen kunnen vooraf een kleurplaat inleveren. De winnaar wordt na de voorstelling bekendgemaakt.'

De Nieuwe Kleren van de Keizer, t/m maart 2017. Kijk voor de speellijst op langhout-theater.nl.

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.