Klinkklare nonsens in onzinboeken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Er liggen steeds vaker onzinboeken in de winkel. Boeken die net doen alsof ze serieus ergens over gaan, maar als recept hebben: ‘99% nonsens, 100% humor’. 

21In Australië zijn de nep-info boeken van Andy Griffiths en Terry Denton (het duo achter De waanzinnige boomhut) superpopulair. Ze liggen in dikke stapels in de winkels. Hier verscheen net nummer twee: Het waanzinnige boek over de Billosaurus. Dat gaat over prehistorische wezens als kontsponzen, bilkwallen en scheet-egels.

Poepvogels
‘Het uitmuntende informatieve werk dat u nu in handen hebt is het resultaat van nauwkeurig onderzoek van op zijn minst een half uur,’ schrijft Andy Griffiths voorin. ‘In het Prekakbrium wemelde het van kakteriën die zich ontwikkelden tot meer complexe vormen van reetleven, zoals kontgewervelden, bipsvissen en poepvogels’, lees je verder. De tekeningen zijn hilarisch, de tekst lekker melig. Maar eenmaal aangekomen bij de Pleeanderthaler begint het wel wat te stinken.

Ook Pas op: gevaar! - Handboek gevaren ontwijken is een nepper. ‘Als je dit hele boek hebt doorgewerkt en je boek is niet in brand gevlogen en je bent niet aangevallen door iets en je bent er 9789000345687 download2 1niet zo heel erg doodsbang van geworden, dan kun je het Gevarologie Examen Voor Vestiging Als Gevaroloog doen’, lees je op pagina 25.

Brandend boek
Dan heb je al geleerd een brandend boek te blussen en heb je ook kennisgemaakt met de schorpioen van bladzijde 17 die steeds weer in de tekst terugkomt. Houd je wel van lijstjes, afkortingen en grappige tekeningetjes? Ga dan door naar bladzijde 26. Word je stapelgek van al die onzin, dan doet het boek het ook uitstekend in de open haard. 

 

Het waanzinnige boek over de Billosaurus en andere prehistorische wezens
Andy Griffiths & Terry Denton (ill.)
Lannoo
€ 12,50
9+
3 sterren

Pas op: gevaar! - Handboek gevaren ontwijken
David O’Doherty & Chris Judge (ill.)
Van Holkema & Warendorf
€ 10,-
8+
2,5 sterren

Benieuwd naar meer boeken? Op Kidsweek.nl/boeken vind je meer recensies!

 

Elke week beoordeelt Kidsweek nieuwe kinderboeken die voor jou interessant zijn. Wil je weten wat we van andere boeken vonden? Klik hier voor de eerdere recensies!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Leuk boek!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps