Een stillbeeld van de film Meesterspion

Nederlandse spionnenfilm naar belangrijk filmfestival

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Elk jaar wordt in Italië een van de grootste kinderfilmfestivals ter wereld georganiseerd. En dit jaar heeft dat festival een Nederlands tintje. De spionnenfilm Meesterspion wordt op het grote festival gedraaid. Mooi nieuws voor de makers dus.

De film kwam vorig jaar uit in Nederland. Kidsweek recenseerde de film toen: 

Als de ouders van de tienjarige Tim besluiten om van de grote stad naar een klein dorpje te verhuizen, is hij daar niet blij mee. Er gebeurt maar weinig in het strandplaatsje. Tot Tim een geheime deur ontdekt in de tuin van zijn nieuwe huis. Via die deur komt hij terecht in een ondergronds spionnenhol.

Bevroren spion

Daar ligt de meesterspion Simon al veertig jaar ingevroren en Tim ontdooit hem per ongeluk. Simon komt uit 1973 en weet niets van de moderne wereld vol computers, internet en drones. Zijn ‘gloednieuwe’ auto is tegenwoordig al een oud barrel.

Simon heeft lang geleden ontdekt dat iemand bij de Nederlandse geheime dienst samenwerkt met de Russen. Die zaak is nooit helemaal opgelost.Samen gaan ze op zoek naar de verrader, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. 

Rookbomsnoepjes

Tim en Simon moeten samenwerken om de verrader te pakken te krijgen. Met allerlei slimme spionnenfoefjes, zoals rookbomsnoepjes en walkietalkie-strikjes, weten Simon en Tim de achtervolgers te slim af te zijn en de geheime dienst binnen te dringen.

Hoe langer de film duurt, hoe meer Tim een soort mini-James Bond wordt. Daarnaast zorgt Simons verbazing over alle nieuwe technieken die hij tegenkomt en Tims bijzondere nieuwe juf voor een hoop grappige momenten. Dat maakt van Meesterspion een lekker compleet spionnenverhaal.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps