boomhut

Vervelen is niet nodig!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Alweer terug van vakantie en voorlopig nog vrij? Vervelen is niet nodig! Met deze tips heb je genoeg te doen. 

Waanzinnige Boomhut-expo

Heb je alle Waanzinnige Boomhut-boeken al uit? Beleef dan je eigen waanzinnige avontuur in Het Waterliniemuseum op Fort bij Vechten in Bunnik.Binnen en buiten het fort stap je in de wereld van Boomhut-makers Andy en Terry en kun je je fantasie de vrije loop laten. Teken op krijtborden, kijk naar de knuffels die uit de combineermachine komen, bezoek het museum van Andy en Terry en verbaas je over de bananenvergroter en de Supervinger.

Aan de hand van de opdrachten in het Waanzinnige Boomhut-doeboekje kom je steeds op nieuwe ideeën voor je eigen avontuur. Of verzin een uitvinding al schommelend op het buitenterrein. De schommels zijn zo aan elkaar gekoppeld dat ze elkaar steeds een zwieper geven! 

Dino’s nemen landgoed over

Dol op dino’s? Dan moet je deze zomer in Almere zijn. Stadslandgoed De Kemphaan staat daar helemaal in het teken van die joekels met een dinospeurtocht en een dinotentoonstelling. Ook kun je je inschrijven voor workshops als dinokoekjes bakken en dinoklauwen gieten met gips. En op 30 en 31 augustus stampt er zelfs een T-rex rond! 

Apenkooien in museumtuin

Tijdens de zomervakantie is er van alles te doen in Natura Docet Wonderryck Twente. Pluis een uilenbal uit en los zo een moordmysterie op, ontmoet koningspython Loesje, onderzoek het 47 miljoen jaar oude oeraapje Ida of ga apenkooien in de museumtuin en spring van bank naar mat en slinger tussen de lianen, netten en trapezes. Op donderdag 31 augustus is er een speciale spelmiddag. Word jij de snelste aap?

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: En het beste pretpark is... De Efteling of GeoFort 's werelds beste kindermuseum.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook