Unsplash

5 tips tegen verveling tijdens een lange autorit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Dit weekend vertrekken er weer veel Nederlanders op vakantie. Dikke kans op file dus! Sta jij ook vast op de weg of zit je lang in de auto? 5 tips om de autorit te overleven.

1. Speel een spelletje met je reisgenoten

Er zijn honderden spelletjes te bedenken die je in de auto kunt doen. Sommigen ken je misschien al, maar hier een paar op een rij:

 • 1. Wie ziet als eerste een rode (groene, blauwe, gele) auto?
 • 2. Ik zie ik zie wat jij niet ziet... Neem iets in gedachte en laat de ander raden.
 • 3. Ik ga op vakantie en ik neem mee... (om de beurt zeg je deze zin en plak je er een woord aanvast. De volgende moet precies herhalen wat er al gezegd is én er een nieuw woord aan toevoegen. Bijvoorbeeld: 'Ik ga op vakantie en ik neem mee... een koffer én een tandenborstel.')
 • 4. Auto-bingo: schrijf 5 dingen op en wie als eerst alles ziet, heeft gewonnen.
 • 5. Wie ben ik? (neem een (bekend) persoon in gedachte en laat de rest raden en vragen stellen. Jij mag alleen 'ja' of 'nee' zeggen. Het spel is afgelopen als iemand het goed geraden heeft.)
 • 6. Liedjes raden: zet elk liedje 10 seconden op en raden maar!
 •  

2. Doe iets creatiefs

Waarom zou je je vervelen als je ook iets leuks kunt maken onderweg? Ook armbandjes vlechten is goed te doen op de achterbank. Misschien heb je ook nog wel oude Loom-elastiekjes die je weer eens kunt gebruiken?

3. Train je hersenen

Er zijn allerlei manieren waarop je jezelf kunt uitdagen tijdens een autorit. Download bijvoorbeeld een braintraining-app of leer een nieuwe taal via de app Duolingo. Dan is het straks lekker makkelijk om een broodje of colaatje te bestellen op vakantie. Heb je geen telefoon of iPad bij de hand? Koop dan een puzzelboekje met bijvoorbeeld kruiswoordpuzzels. Wie wil nou niet slimmer uit de auto stappen?

4. Laat je oren het werk doen

Ben je een beetje klaar met alle standaard liedjes die je normaal luistert? Download dan eens een podcast, dat is een soort radioprogramma over één onderwerp. Of download een luisterboek, dan kun je lekker ontspannen naar je favoriete boek luisteren.

5. Schrijven

In de auto heb je eindelijk eens de tijd om rustig te schrijven. Begin bijvoorbeeld een reisdagboekje. Ook is het leuk om een brief naar jezelf te schrijven: wat verwacht je van de vakantie en waar heb je het meeste zin in? Na de vakantie kun je de brief weer openen en kijken of het klopte wat je hebt opgeschreven.

Wat doe jij meestal in de auto?

Anderen lazen ook: 7 tips tegen verveling in de zomervakantie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Slapen Duimomhoog

je kan ook gewoon achter je telefoon of tablet of praten met je broertje[s] of zusje[s]

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

 • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps