Het dierenrecordboek

Dikke weetjesboeken voor onder de boom

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Is jouw verlanglijstje voor kerst al klaar? Deze dikke weetjesboeken scoren vast goed bij de Kerstman.

Een wonderprachtig dier

Hongerig sneeuwluipaard

Een wonderprachtig dier heeft 365 dierengedichten, voor elke dag van het jaar één. Soms zijn ze moeilijk, maar de poëzie van Joke van Leeuwen, Edward van de Vendel en Willem Wilmink spreekt je vast aan. Om Lisette de Koning kun je lachen: ‘Mijn oom kwam op visite. Eerst at hij alle taart. Toen vroeg hij wat ik worden wil. Ik zei: Een sneeuwluipaard.’ Je snapt het: aan het einde wordt die vervelende oom gevangen.

Een wonderprachtig dier, diverse dichters met illustraties van Britta Teckentrup. Ploegsma, €39,99 (8+)

Her dierenrecordboek

Superspringers en nachtkijkers

In Het dierenrecordboek lees je alles over de kampioenen van het dierenrijk. De natuur barst namelijk van de meest fantastische dieren met verrassende eigenschappen. Er zijn superspringers die wel tot 125 keer hun eigen lichaamslengte springen. En nachtkijkers, zoals het spookdiertje en de kakkerlak, die onverslaanbaar zijn in het donker. Een heel mooi weetjesboek dat prima leest door de vertaling van Simon van der Geest.

Het dierenrecordboek, Katharina Vestre en Linnea Vestre (ill.), vertaling Simon van der Geest. Querido, €18,99 (8+).

 

Kinderencyclopedie

Voor allesweters

De Brittanica Kinderencyclopedie is een superdik boek, samengesteld door de makers van het beroemde Encyclopedia Brittanica (dat al sinds 1768 bestaat!). Het staat bomvol kennis en is mooi geïllustreerd met foto’s en tekeningen. De onderwerpen zijn enorm breed. Je leest over Afrikaanse rijken, kernenergie, de diepzee, zintuigen, bedreigde diersoorten, mummies, samoerai. Zo’n beetje alles wat je kunt verzinnen. Aan het einde van elk hoofdstuk vind je een quiz.

De Brittanica Kinderencyclopedie, Christopher Lloyd. Lannoo, € 24,99 (10+).

Anderen lazen ook: Boekrecensie: Het Kerstvarken

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook