Cinekid Festival

Filmfestival voor kinderen van start

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Wat is het allerfijnst om te doen als het buiten regent en waait? Lekker in een warme bioscoop een mooie film kijken natuurlijk. En de beste plek daarvoor is Cinekid.

Op Cinekid zijn natuurlijk een heleboel nieuwe, bijzondere en opvallende films te zien. Ook zijn er vaak regisseurs of acteurs in de zaal aanwezig aan wie je na afloop van alles kunt vragen. Maar dat is nog lang niet alles. In het Medialab, een soort grote filmspeeltuin, kun je meedoen met allemaal workshops en mini-cursussen. Drie hoogtepunten:

1. TikTok Masterclass

Playbacken, dansen en filmpjes bewerken, dat doe je natuurlijk met TikTok. Maar hoe maak je nou de allerbeste clip? Tijdens deze masterclass kun je dat leren van elf bekende TikTokkers. Onder andere Quinten Verschure en Birgit Kunstt zullen je precies vertellen hoe jij straks de sterren van de hemel playbackt.

2. SpangaS script schrijven

Fan van SpangaS? Dan is deze masterclass net iets voor jou. Hier ga je namelijk een script schrijven voor een scène in SpangaS. En het leukste is: de drie beste scènes worden op het buitenpodium gespeeld door de echte SpangaS-acteurs!

3. Masterclass Hacken

Computers staan vol met codes, maar die codes kunnen best veranderd worden. Dat kan zelfs stiekem, door ze te kraken. Daarvoor moet je wel slim zijn. Tijdens deze masterclass ontdek je de wereld van verborgen computercodes. Je gaat bestaande beelden hacken, die je weer gebruikt om nieuwe dingen te maken.


Het hoofdfestival van Cinekid wordt van 19 t/m 25 oktober gehouden op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Maar ook in heel veel andere plaatsen in Nederland zijn de belangrijkste films van het festival te zien bij Cinekid on Tour. Dus ook als je in Nijmegen, Deventer of Groningen woont, kun gewoon meekijken.

Anderen lazen ook: Nina (13): 'Ik gilde het uit toen de film had gewonnen'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

*vraagtzichaf*leuke app

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps