heimwee tips

Last van heimwee? Niet met deze 7 tips!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
kidsweek redactie
Nina
Schouten

Alles leuk en aardig hoor, al die vakantieplannen. Maar eh... wat als je nou liever lekker thuis bent? Veel Nederlanders hebben weleens heimwee. Je kunt er letterlijk zíek van worden. Hoe kom je de vakantie dan toch door? Zeven tips!

1. Praat erover

Vertel mensen dat je heimwee hebt. Dat is heus niet stom. Durf je het écht niet tegen niemand te zeggen? Schrijf het dan van je af in een dagboek of een brief.

2. Doe iets

Ga niet in een hoekje dagdromen over hoe fan-tas-tisch het thuis is (en wees eerlijk: is het er echt zooooo fantastisch?), maar ga leuke dingen doen! Hoe eerder je je nieuwe omgeving leert kennen, hoe eerder het daar een beetje als thuis kan gaan voelen.

3. Neem vertrouwde spulletjes mee van thuis

Een knuffel, een foto, je eigen kussen. Iets kleins, iets fijns.

4. Denk mee over wat jullie gaan doen

Heimwee heb je eerder als je niet kunt bepalen wat je gaat doen. Dus denk mee met je ouders (of bijvoorbeeld de kampleiding). Doe voorstellen voor leuke uitjes of spelletjes.

5. Probeer te bedenken waar je heimwee precies vandaan komt

Als je weet waarom je heimwee hebt, kun je er misschien iets aan doen. Wat mis je precies van thuis? Je boterhammen met chocopasta? Kun je ervoor zorgen dat je dat op vakantie ook hebt? Gelukkig verkopen ze bijna overal ter wereld chocopasta! Mis je je konijn? Misschien is er wel een kinderboerderij in de buurt!

6. Probeer een paar gewoontes van thuis op vakantie in te voeren

Ontbijt bijvoorbeeld op vaste tijden en probeer dingen te eten die je gewend bent. Of maak iedere dag een ommetje in de buurt omdat je thuis altijd 's middags met de hond loopt.

7. Besef: heimwee gaat vaak na een paar dagen over

Dus houd nog even vol, pak niet het eerste het beste vliegtuig terug, maar blijf positief en wacht af!

Anderen lazen ook: Noodnummer voor frietmissers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Bedankt voor de tips Duimomhoog

Heey ik ga do logeren en ik voel nu al een beetje heimwee ik vindt het moeilijk om mee om te gaan maar door alles wat ik heb opgezoncht ben ik beter voorbereid maar ik vindt het lastig ik zou naartuurlijk bij me ouders willen zijn maar me vriendin is jarig geweest en ze geeft een slaapfeestje me andere vriendinnen zijn er ook bij dus ik hoop dat het goed komt thxx voor de tips

Heyyy k heb ook een slaapfeestje 11 mei en k ben echt heel bang.. heb jij nog 1 tip??

Ik heb precies hetzelfde. Heimwee is zwaar vervelend

hey! ik ga morgen weg voor een week lang. ik krijg het meeste heimwee als me moeder me appt, kun je me daar mee helpen?

Ik ga vandaag naar opa en oma dus handige tips

Slimme tips kidsweek!!!! Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Ik heb al heel lang hele erge heimwee over mijn mama ik durf zelfs niet bij mijn oma te slapen en soms heb ik zelfs heimwee in mijn eige kamer ja ik wil de hele tijd bij mama zijn willen jullie alsjeblieft meer tips geven

Ik ken het gevoel...mijn ouders zijn gescheiden en ik ga week om week (naar papa en mama)...maar nog erger ik ben deze week bij mijn mama en mijn mama vertrekt dees weekend naar Italië voor 1 week dat betekent dat ik haar 9 dagen NIET zie...ik heb het daar ongelofelijk moeilijk mee!Ze zij ik heb eigenlijk nier zoveel zin in Italië ik was mega blij ma toen zij ze maar ik ga wel gaan want ik heb het al betaalt.En toen werd ik weer sad!Ik moest gisteren toen ik in bed lag ook heel hard huilen omda ik haar zo hard ga missen!Ik wil maar ff zeggen je bent niet alleen...! xxx

Je moet denken aan wat je dit jaar, of vorig jaar heb meegemaakt wat je hebt veranderd welke mooie dingen je hebt meegemaakt ik heb het zelf ook maar ik denk hier vaak aan het komt vast goed!!!!!

Ik heb heel snel last van heimwee ben nu 2 weken met een vriendin op vakantie maar durf het niet echt te zeggen

Ik ben op het moment in het buitenland voor mijn stage, heb al bijna 4 maanden erop zitten en moet nu nog 1 maand. Ik heb een paar dagen gehoord te kregen dat ze niet tevreden zijn met me en dat zit me heel erg dwars. Op dit moment kan ik alleen maar nonstop denken aan thuis. Ik wil mn ouders weer zien, mn hond , mn vrienden, mn eigen huis eigen bed enzovoort. Het is vreselijk... op dit moment rollen de tranen ook weer over mn wangen en dacht om dit misschien te verwoorden zal wel helpen maarja not rlly. ):

Hi Caro,
Wat vervelend zeg! Misschien helpt het om vaker dan normaal naar huis te bellen om het erover te hebben?
Hoop dat je toch nog plezier gaat hebben komende tijd.

Groetjes,
Tineke

Ik ga zaterdag spelen maar ik wil daar gaan slapen ik zit er heel erg over te twijfelen ik heb namelijk heimwee wat moet ik doen ‘ ik wil super!!! Graag’ help me Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

ik zelf heb ook heimwee wat je moet doen is rustig blijven vraag of iemand je een mop vetelt of dat je even alleen mag zijn

ik ben echt al bijna de hele dag verdritig ik vind het niks aan

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps