heimwee tips

Last van heimwee? Niet met deze 7 tips!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Alles leuk en aardig hoor, al die vakantieplannen. Maar eh... wat als je nou liever lekker thuis bent? Veel Nederlanders hebben weleens heimwee. Je kunt er letterlijk zíek van worden. Hoe kom je de vakantie dan toch door? Zeven tips!

1. Praat erover

Vertel mensen dat je heimwee hebt. Dat is heus niet stom. Durf je het écht niet tegen niemand te zeggen? Schrijf het dan van je af in een dagboek of een brief.

2. Doe iets

Ga niet in een hoekje dagdromen over hoe fan-tas-tisch het thuis is (en wees eerlijk: is het er echt zooooo fantastisch?), maar ga leuke dingen doen! Hoe eerder je je nieuwe omgeving leert kennen, hoe eerder het daar een beetje als thuis kan gaan voelen.

3. Neem vertrouwde spulletjes mee van thuis

Een knuffel, een foto, je eigen kussen. Iets kleins, iets fijns.

4. Denk mee over wat jullie gaan doen

Heimwee heb je eerder als je niet kunt bepalen wat je gaat doen. Dus denk mee met je ouders (of bijvoorbeeld de kampleiding). Doe voorstellen voor leuke uitjes of spelletjes.

5. Probeer te bedenken waar je heimwee precies vandaan komt

Als je weet waarom je heimwee hebt, kun je er misschien iets aan doen. Wat mis je precies van thuis? Je boterhammen met chocopasta? Kun je ervoor zorgen dat je dat op vakantie ook hebt? Gelukkig verkopen ze bijna overal ter wereld chocopasta! Mis je je konijn? Misschien is er wel een kinderboerderij in de buurt!

6. Probeer een paar gewoontes van thuis op vakantie in te voeren

Ontbijt bijvoorbeeld op vaste tijden en probeer dingen te eten die je gewend bent. Of maak iedere dag een ommetje in de buurt omdat je thuis altijd 's middags met de hond loopt.

7. Besef: heimwee gaat vaak na een paar dagen over

Dus houd nog even vol, pak niet het eerste het beste vliegtuig terug, maar blijf positief en wacht af!

Anderen lazen ook: Noodnummer voor frietmissers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook