Foto: ShutterStock

Merry Lockdown: bouw een fort

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Een extra lange kerstvakantie én een totale lockdown. Hoe kom je die door? Kidsweek schiet te hulp met tips om de dag door te komen. Idee voor vandaag: bouw een dekenfort.

Deze donkere periode vraagt om een gezellig en knus huisje. De ideale tijd dus om je eigen dekenfort te bouwen. Raap alle matrassen, dekens en kussens die je kunt vinden bij elkaar en leg ze in de woonkamer of een andere plek waar je veel ruimte hebt. Nu kun je beginnen aan het bouwen van je eigen fort.

Structuur bouwen

Met alleen dekens en kussens kun je geen fort bouwen. Maak daarom eerst een structuur van meubels. Zet bijvoorbeeld vier stoelen neer waar je je deken overheen kunt hangen. Of gebruik de bank als muur. Hang daarna dekens over je structuur. Leg matrassen en kussens in het midden en plof neer in je fort. Hang voor wat extra sfeer nog wat lampjes of slingers in je bouwwerk. Geen idee hoe je je fort wil opzetten? IKEA bedacht vorig jaar verschillende dekenforten die je zo kan nabouwen.

Favoriete activiteit

Het ideale van een zelfgebouwd fort, is dat je ook helemaal zelf mag bedenken wat je er kunt doen. Installeer hem voor de tv en stream een nieuwe film of serie. Kies er bijvoorbeeld eentje uit deze tips. Of neem je favoriete boek mee en kruip lekker onder een dekentje. Kun je geen genoeg krijgen van je bouwwerk? Misschien mag je van je ouders er zelfs wel een nachtje in slapen.

Anderen lazen ook: 6 dekenforten die je makkelijk thuis kunt maken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook